Nieuws

Cérience versterkt Europese positie door overname Vandinter Semo

Cérience versterkt Europese positie door overname Vandinter Semo

Cérience, een dochterbedrijf van de Franse landbouwcoöperatie Terrena, kondigt de overname aan van de activa van het Nederlandse zaadveredelingsbedrijf Vandinter Semo. Deze overname past in de lange termijnstrategie van Terrena om het dochterbedrijf Cérience in de internationale markt verder te versterken en te laten bijdragen aan de coöperatie en haar leden.

Met 40 medewerkers en een omzet van 20 miljoen euro is Vandinter Semo een belangrijke marktpartij in de selectie, veredeling, teelt en verkoop van zaden voor voedergewassen en groenbemesters. Vandinter Semo heeft een onderscheidende expertise ontwikkeld in de productie van zaaizaad door haar uitgebreide netwerk van telers in Nederland en Denemarken. Daarnaast heeft Vandinter Semo een sterke reputatie als veredelaar van cruciferen en beschikt het over unieke genetica van hoogwaardige multi-resistente bladrammenas en gele mosterd ter bestrijding van aaltjes.

Met de overname van Vandinter Semo wil Cérience haar aanwezigheid op de belangrijke Noord-Europese markten versterken en profiteren van de toegevoegde waarde op het gebied van zaden voor voedergewassen. “Cérience kan dankzij de nieuwe zaadproductiegebieden de vermeerdering van voedergrassen verder kapitaliseren als aanvulling op de reeds sterke verankering in het westen van Frankrijk, aldus Luc Saint Bonnet, CEO van Cérience.

“Vandinter Semo kan eveneens profiteren van de genetica van Cérience als versterking van de eigen propositie”, zo vindt Bert-Jan van Dinter, die als directeur van Vandinter Semo aan het hoofd zal blijven staan van de Nederlandse dochteronderneming.

 

Over Cérience

Cérience, L'Agronome Semencier, is gespecialiseerd in onderzoek, ontwikkeling en marketing van zaden en duurzame oplossingen voor een landbouw met een positieve impact op internationaal niveau. Het bedrijf heeft een leidende positie in de productie van maïs, groente-, voeder-, graan- en eiwithoudende zaden. Met 330 werknemers en een omzet van € 120 miljoen, waarvan 7% opnieuw wordt geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling, is Cérience ervan overtuigd dat alleen een nieuwe agronomische aanpak de landbouw in staat zal stellen zich duurzaam te ontwikkelen. Momenteel vertegenwoordigt de internationale ontwikkeling 20% van haar omzet.