Artikel

High Sugar Grass & AberKlavers een perfecte combi

veld witte klaver
Unieke kwaliteiten

Vandinter Semo heeft vier jaar geleden de Nederlandse veehouderij kennis laten maken met de unieke kwaliteiten van het Engels raaigras AberGain. High Sugar Grass is een begrip geworden.

De praktijkervaringen van de melkveehouders zijn zeer positief. De smakelijkheid en goede prestaties geven veel vertrouwen, wat zich heeft terugvertaald in een piek aan ingezaaid High Sugar Grass.

De voordelen van High Sugar Gras zijn nog zeer actueel. Het draait in de landbouw om minder CO2 uitstoot en een hogere melkproductie. High Sugar Grass zorgt voor een verbeterde eiwit- energie balans in de pens dankzij de extra suikers. Door deze hogere efficiëntie wordt er meer stikstof omgezet in eiwit waardoor er minder stikstof wordt uitgestoten. Door deze extra eiwitten wordt er ook meer melk geproduceerd, een klassieke win-win situatie!

AberKlavers
High Sugar rassen zoals de AberGain zijn gekweekt door de toonaangevende universiteit van Aberysthwyth in Wales. Het kweekprogramma is ook succesvol in witte en rode klavers. De nieuwste klaver rassen zijn nu ook beschikbaar bij Vandinter Semo.

Het inzetten van klavers is een goede manier om het eiwit in het ruwvoer te verhogen. Daarnaast verhogen klavers de smakelijkheid van het gras.

Klaver is een vlinderbloemige plant, die stikstof uit de lucht bindt, hierdoor hoeft er minder stikstof aangevoerd hoeft te worden. Dit past uiteraard helemaal in de actuele Nederlandse stikstof situatie en ook als onderdeel in circulaire landbouw.

De witte klaver rassen AberSwan en AberHerald blinken uit in opbrengst en kwaliteit. Er is een uitgekiend klaver mengsel samengesteld met een uitgebalanceerde bladgrootte en hoog productieve klavers. Het AberKlaver mengsel is dit jaar voor het eerst in Nederland beschikbaar.