High Sugar Grass

HSG

Feiten en cijfers van High Sugar Grass.

U kent het verhaal van het gras bij de buren. Dat het groener is? Niet waar natuurlijk. Toch zijn we bij Vandinter Semo gaan praten met de buren. In Ierland om precies te zijn. Bij het toonaangevende Germinal. Zij hebben namelijk internationaal een sterke reputatie vergaard als trendsetter in High Sugar Grass.

Samen met de wetenschappers van Aberystwyth University is door hen een nieuwe serie Aber grasrassen ontwikkeld die opzien baren in opbrengst en een hoge verteerbaarheid. We zijn dan ook verheugd om als Europese partner van Germinal een grasmengsel te kunnen presenteren dat is samengesteld uit 75% AberGain (AberGain scoort hoog op de CSAR rassenlijst 2023) en 25% AberZeus of aanbevolen Nederlands rassenlijst ras.

koe voedergrassen

De effecten van High Sugar Grass.

U zou kunnen denken; wat een ophef over enkele nieuw grasrassen en een nieuw grasmengsel? Toch is uw aandacht de moeite waard. Want er zijn enkele spraakmakende voordelen te noemen over High Sugar Grass.

High Sugar Grass is extra smakelijk door een hogere concentratie aan natuurlijke suikers. Dit zorgt voor een betere verteerbaarheid en een sterk verbeterde benutting van eiwitten voor melkproductie. Het effect is minder uitstoot van reststikstof via urine en mest.

Minder stikstof. Meer eiwitten.

Stikstof uitstoot is één van de oorzaken van het broeikaseffect. Hoe minder stikstofuitstoot, hoe beter. High Sugar Grass zorgt voor een verbeterde eiwit/energie balans in de pens dankzij de aanwezige suikers. Hierdoor worden meer eiwitten onttrokken voor de productie van melk. Het resultaat is minder verlies aan eiwitten in de vorm van onbenutte stikstof dat via urine en mest tot ammoniakuitstoot leidt.

Laten we AberGain eens vergelijken...