Voedergrassen

Vandinter Semo beschikt over een goed geselecteerd aanbod aan grasrassen die zonder uitzondering een toppositie hebben op de rassenlijst. Bij de samenstelling van de uiteindelijke weidemengsels kijken we echter verder dan alleen pure opbrengst. Zo kijken we vooral naar de voederwaarde, naar verteerbaarheid en naar de praktische oogstkwaliteiten. Dankzij onze eigen zaadbewerking zijn wij in staat om een coating aan te brengen die het graszaad een snellere ontkieming geeft. Zo passen wij onze kennis en capaciteit direct toe voor de beste weidemengsels.

high sugar grass zak voedergrassen

High Sugar Grass.

U kent het verhaal van het gras bij de buren. Dat het groener is? Niet waar natuurlijk. Toch zijn we bij Vandinter Semo gaan praten met de buren. In Ierland om precies te zijn. Bij het toonaangevende Germinal. Zij hebben namelijk internationaal een sterke reputatie vergaard als trendsetter in High Sugar Grass.

High Sugar Grass is extra smakelijk door een hogere concentratie aan natuurlijke suikers. Dit zorgt voor een betere verteerbaarheid en een sterk verbeterde benutting van eiwitten voor melkproductie. Het effect is minder uitstoot van reststikstof via urine en mest.

Weidemengsels.

Vandinter Semo presenteert een gevarieerd aanbod aan weidemengsels. Afgestemd op vraag en behoefte zoals wij die in de markt herkennen. De kwaliteit van onze weidemengsels is vooral te danken aan het hoog presterende Engels raaigras, het belangrijkste bestanddeel binnen onze weidemengsels. Engels raaigras is erg groeizaam in het Nederlandse klimaat waardoor het veel ruwvoer produceert. 

witte klaver

Klavers en Luzerne

Het inzetten van klavers en luzerne is een goede manier om het eiwit in het ruwvoer te verhogen. Daarnaast verhogen klavers en luzerne de smakelijkheid van het gras. Vandinter Semo heeft de beschikking over diverse soorten klavers en verschillende rassen.

De vlinderbloemige plant bindt stikstof uit de lucht, waardoor het uiteraard helemaal past in de actuele Nederlandse stikstof situatie maar ook als onderdeel in circulaire landbouw.

Kruidenrijk grasland.

Een kruidenrijk grasland -Engels raaigras met andere grassen, kruiden en klavers- zorgt voor een weiland met veel biodiversiteit. Door de intensiever en diepere beworteling groeit kruidenrijk grasland beter onder lastige omstandigheden als droogte of overvloedige neerslag. 

Door de diepere beworteling is kruidenrijk grasland ook een echter CO2 vastlegger, wat een groot pluspunt te noemen is.