Groenbemesters

Groenbemesters hebben een belangrijke invloed op de bodem

Groenbemesters worden steeds belangrijker in de landbouw omdat ze een belangrijke invloed hebben op de bodem. Naast aaltjesbeheersing, een goede structuur en een betere organische stof voorziening, kunnen groenbemesters ook een belangrijke bijdrage leveren aan de bodemweerbaarheid.

Vandinter Semo is als enige Nederlandse veredelaar continue bezig groenbemesters te verbeteren voor een gezonde bodem. We begrijpen het belang om door te ontwikkelen en gebruiken hiervoor de modernste technieken. Samen met andere partners zoals de Wageningen University & Research (WUR) onderzoeken we in het veld en laboratorium naar de beste strategie voor een weerbare bodem door groenbemesters. Meer weten over een weerbare bodem? Bezoek het platform www.deweerbarebodem.nl of bezoek onze pagina over aaltjesbestrijding

Onze leveranciers

Vandinter semo verkoopt niet rechtstreeks aan de eindgebruiker. We hebben hiervoor samenwerkingen met diverse vooraanstaande bedrijven in de landbouw. Deze partijen zijn vertegenwoordigd in alle gebieden van Nederland. Informeer bij uw huidige zaaizaden leverancier naar de mogelijkheden en advies.

Uiteraard kunt u ook contact met ons opnemen voor technische ondersteuning op het gebied van groenbemesters. 

 

CSAR rassenlijst

De meest recente cijfers uit de CSAR Rassenlijst voor bladrammenas, Japanse haver en gele mosterd kunt u hier vinden. 

Vandinter Semo - Active label
Active garandeert kwaliteit en effectiviteit van groenbemesters

 

De huidige toprassen groenbemesters van Vandinter Semo zijn het resultaat van een jarenlang kweek- en veredelingsprogramma. Door de toenemende populariteit van groenbemesters worden ook minder bewezen rassen in de markt aangeboden als groenbemester en vanggewas voor aaltjes. Een zorgelijke ontwikkeling naar onze overtuiging. Vooral omdat lang niet alle groenbemesters een doorontwikkelde resistentie hebben tegen aaltjes.

Om het kaf van het koren te scheiden en een heldere boodschap te hebben voor de professionele gebruiker van groenbemesters, lanceert Vandinter Semo het Active label als een keurmerk voor de toprassen die Vandinter Semo op de markt brengt.

Wat garandeert het Active label?
  • Rassen die beschikken over aantoonbaar hoge resistenties tegen schadelijke aaltjes (bron: Nederlandse rassenlijst)

  • Vrij van schadelijke onkruiden (wilde haver, zuring, doornappel)

  • Het actief doorontwikkelen van nieuwe hoog resistente groenbemesters

  • Topkwaliteit zaaizaad, intensief gecontroleerd door de NAK

  • Duurzaam bodembeheer door groenbemesters die voor Nederland zijn ontwikkeld en veredeld