Zaadtechnologie

zaadtechnologie VDS inzet1
zaadtechnologie VDS inzet2
Onze inzet voor duurzame landbouw

Vandinter Semo is actief in zaadteelt, zaadhandel en zaadveredeling. En hoewel een groot deel van onze omzet wordt gerealiseerd door de handel in zaad en het in opdracht telen van zaad, zetten we sterk in op de veredeling van aaltjes-resistente groenbemesters. 

Bij Vandinter Semo geloven we in duurzame landbouw en willen we een actieve rol spelen door gewassen te ontwikkelen die het gebruik van landbouwbestrijdingsmiddelen / chemicaliën verder terugdringen. Ons cruciferen-programma is daarin uniek en onderscheidend. 

zaaizaad lab

Zaadteelt

Vandinter Semo produceert zaaizaden voor een groot aantal nationale en internationale klanten en opdrachtgevers. Voor de daadwerkelijke productie vertrouwen we op zorgvuldig geselecteerde telers in heel Nederland.

Dankzij het gunstige Nederlandse klimaat, de aanwezigheid van verschillende grondsoorten en de kennis en kunde van de teeltbegeleiders, hebben we een ijzersterke reputatie opgebouwd als leverancier van hoogkwalitatieve zaaizaden. 

vds coaten inzet
Coaten

De voordelen van het coaten van graszaad worden meer en meer onderkend. Zo garandeert een juiste coating met toepassing van goede mineralen een snellere ontkieming en begingroei van graszaad. 

vds primen inzet detail
Primen

Zaad primen is zaadtechnologie op het hoogste niveau. Doel van deze technologie is om zaaizaad sneller en uniformer te laten kiemen. Deze techniek wordt toegepast om kiemproblemen te minimaliseren maar ook om een betere opkomst van het zaaizaad te krijgen. Het biedt de volgende voordelen;

  • Snellere opkomst

  • Betere uniformiteit

  • Hogere opbrengst

  • Uniformer gewas