Nieuws

Vandinter Semo ondersteunt Pure Graze bij uitrol van 1001 hectare kruidenrijk grasland.

kruidenrijk grasland
PERSBERICHT

LTO Nederland, Urgenda en Pure Graze zijn de samenwerkingspartners van een nieuw en spraakmakend initiatief. 1001ha.nl is het programma waarbij de samenwerkingspartners hun ambitie uitspreken om 1001 hectare in te laten zaaien met kruidenrijke grasmengsels.

Deelnemende boeren kunnen dankzij een crowdfundingactie profiteren van een aantrekkelijk inkoopvoordeel van 50% op de normale aanschafprijs van het kruidenrijke grasmengsel.

Pure Graze is de samensteller van het kruidenrijke grasmengsel dat zij als ‘Saladebuffet’ op de markt brengt. Dit Pure Graze Saladebuffet bevat ongeveer 15 verschillende gras- en kruidensoorten. Pure Graze heeft inmiddels een ruime ervaring opgebouwd als samensteller van kruidenrijke grasmengsels en adviseert boeren bij de wijze waarop het grasmengsel het best bemest en gemaaid kan worden. Dankzij de inzet van dit kruidenrijke grasmengsel wordt een actieve bijdrage geleverd aan de biodiversiteit, aan het welzijn van koeien én aan de kostenbesparing voor veehouders. Te danken aan de verhoogde stikstofopslag in de grond vanwege de diepwortelende klavers, de vrijheid die koeien ervaren door het buiten grazen en de verhoogde melkkwaliteit door opname van betere eiwitten.

Vandinter Semo is samenwerkingspartner op de achtergrond. Als veredelaar van cruciferen (waaronder klavers) en aanbieder van Abergain grasrassen is Vandinter Semo toeleverancier van bepalende gras- en kruidensoorten. Bovendien verzorgt Vandinter Semo de schoning, selectie en verpakking van de mengsels en draagt zij zorg voor het logistieke fulfilment naar de deelnemende boeren in het 1001ha.nl programma.

Lees hier het nieuwsbericht van LTO.