Nieuws

Vandinter Semo ontvangt SDG predicaat

Vandinter Semo ontvangt predicaat
Aanmoediging voor duurzame bijdrage aan bodemverbetering.

Scheemda, oktober 2022. Vandinter Semo heeft een predicaat ontvangen van SDG Nederland. Het predicaat is een bevestiging voor de wijze waarop Vandinter Semo bijdraagt aan de realisatie van een duurzamer Nederland door haar ontwikkelingswerk op het gebied van groenbemesters en vanggewassen. Hierdoor zijn minder bestrijdingsmiddelen nodig en kan de inzet van kunstmest verlaagd worden. Het resultaat is een gezondere biodiverse bodem.

Afgelopen donderdag, 13 oktober, werd Bert-Jan van Dinter van veredelings- en zaadbedrijf Vandinter Semo verrast met een bezoek van lokale wethouder Erich Wünker en Ko Henneman, namens SDG House Noord Nederland. De aanleiding was een officiële blijk van erkenning door SDG Nederland, de stichting die zich namens de Verenigde Naties inzet om zoveel mogelijk Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) in Nederland te realiseren.

Door haar bijdrage aan bodemverbetering, in de vorm van veredelingswerk voor groenbemesters en vanggewassen, en de rol die zij vervult om glutenvrije haver beschikbaar te maken, stond Vandinter Semo jaren geleden al in de spotlight als winnaar van de Ondernemersprijs Oost-Groningen, was ze winnaar van de Plantum duurzaamheidsprijs en was zij één van de genomineerden voor de Koning Willem 1 duurzaamheidsprijs. Volgens SDG Nederland was Vandinter Semo dan ook al enige tijd opgevallen.

Bert-Jan van Dinter gaf aan zeer vereerd te zijn met deze plaquette uitreiking. “Een gebaar als dit geeft aan dat ons werk en onze inzet voor een duurzame gewassenteelt wordt gezien.” “En dat draagt bij aan de bewustwording dat we op een verstandige en verantwoorde manier moeten blijven omgaan met onze ‘bodem’.” “Het predicaat van SDG Nederland is dan ook een prachtige opsteker voor al onze mensen bij Vandinter Semo”, aldus de directeur van het veredelings- en zaadbedrijf. “De plaquette krijgt dan ook een mooi plaatsje.”