Nieuws

Vandinter Semo scoort met 4 groenbemesters topposities in de nieuwe aanbevelende rassenlijst van CSAR.

bladrammenas
Vandinter Semo scoort met 4 groenbemesters topposities in de nieuwe aanbevelende rassenlijst van CSAR.

Scheemda, juni 2021. Vandinter Semo, veredelaar van groenbemesters, heeft in de nieuwe aanbevelende rassenlijst van de Commissie Samenstelling Aanbevelende Rassenlijst (CSAR) een toppositie weten te verwerven voor 4 van haar groenbemesters. Het betreft bladrammenas Cordoba, Gele mosterd rassen Iris en Venice en Japanse haver Exito.

Cordoba bladrammenas

Cordoba siert al enkele jaren de topposities in de CSAR aanbevelende rassenlijst. Naast de dubbele resistentie tegen het bietencysteaaltje (BCA1) en Meloidogyne chitwoodi is Cordoba erg gewild vanwege haar hoge organische stofopbrengst.

Iris en Venice Gele mosterd

Voor de Gele mosterdrassen Iris en Venice worden eveneens topposities bereikt op de aanbevelende rassenlijst. Ook hier is het naast resistentie tegen het bietencysteaaltje (BCA1) dat een extra eigenschap al snelheid van grondbedekking in combinatie met stevigheid zorgt voor een onderscheidend vermogen.

Exito Japanse haver

Voor wat betreft de Japanse haver is het de eerste keer dat er een overzicht wordt gepubliceerd in de aanbevelende rassenlijst. Het Vandinter Semo ras Exito scoort daarbij direct de beste resultaten. Naast een snelle vroege grondbedekking (7,5) en goede laatheid bloei (8) is het de organische stof (hoogte index 105) die zorgt voor toegevoegde waarde.

Voor meer informatie over de groenbemesters van Vandinter Semo neemt u contact op met Bert-Jan van Dinter van Vandinter Semo.

Info@vandintersemo.nl